Montaža mostov, zip-line spustov in visečih konstrukcij

Izvajamo montažo, vzdrževanje in odstranjevanje vseh tipov konstrukcij, kjer ni možna izvedba s klasičnim dvigalom. Za vas izdelamo celoten projekt, od idejne zasnove do umestitve v prostor in izvedbe vseh gradbeno montažnih del. 

Med drugim smo montirali najdaljšo jekleno visečo brv v Sloveniji, 120-metrsko brv čez reko Sočo v Solkanu. Pri montaži so bile nepogrešljive dolgoletne izkušnje, vrhunsko usposobljena ekipa in specialna oprema. Nekaj prizorov montaže smo zabeležili tu

Podpisali smo se tudi pod druge viseče brvi in mostove prek slovenskih rek: 

-  montirali in napeli smo jeklenice na mostu čez Sočo pri Srpenici,

-  montirali smo jeklenice in železne konstrukcije na novem mostu čez Idrijco,

- popravili smo sidrišča in napeli jeklenice na mostovih čez Idrijco pri Renkovcu in Zagodu ter

- izvedli sanacijo mostu čez Idrijco pri Debeli skali. 

Izkušnje imamo tudi z montažo zip-line konstrukcij, tako v naravnem kot urbanem okolju. V preteklosti smo zip-line postavili na Učji ter na prireditvah na Kongresnem trgu v Ljubljani in Centru varne vožnje Vransko. 


Montaža najdaljše viseče brvi v Sloveniji: Brv čez Sočo pri Solkanu. Sprva smo na vsaki strani reke montirali 14,5-metrski in 10-tonski nosilni pilon. Za postavitev mostne konstrukcije smo montirali začasno tovorno žičnico nosilnosti 3000 kilogramov z 20-metrsko podporo na levem bregu. Nato smo montirali glavni, 5-tonski nosilni jeklenici, ki lahko nosita do 1042 ton. Sledila je montaža pohodne površine v širini treh metrov, ograje in zaključnih detajlov. 




Izgradnja visečega mostu čez reko Sočo.

Montaža mostu čez Idrijco med stadionom in parkom "Mejca".