Zgradili smo novo visečo brv do jezera Jasna v Kranjski Gori

Obiskovalci priljubljene pešpoti do jezera Jasna se lahko po novem sprehodijo čez 30 metrov dolg viseč most, ki smo ga v podjetju Kaskader gradili med novembrom lani in junijem letos. Uradno je bil most odprt v začetku oktobra, ko je objekt pridobil tudi uporabno dovoljenje. 

Območje jezera Jasna je že od nekdaj priljubljeno zbirališče domačinov in turistov. Nov viseči most, ki je namenjen izključno pešcem, zdaj dopolnjuje krožno pešpot oziroma povezuje Kranjsko Goro in območje, kjer je nekoč stal hotel Erika, ter Vršiško cesto.

Viseča brv, del slovenske dediščine, povezuje sprehajalno pot po osamelcu v zaplavnem prostoru hudournika, imenovanem tudi Baba, z obstoječo potjo na strmi levi brežini hudournika. Razpon brvi znaša 30 metrov in se dviga 20 metrov nad reko Pišnico.

Na obeh brežinah je most sidran s pomočjo vrvnih sider, nosilnost pa zagotavljajo jeklenice premera 24 milimetrov. Pohodna površina je sestavljena iz hrastovih desk debeline 5 centimetrov, ekipa Kaskaderja pa je uredila tudi dostope do mostu